Follow

Unos grupne rezervacije - kako ?

Grupne rezervacije se može praviti u Planu soba ili u Planu po kategorijama:

1. Idemo u Plan soba i na više soba označimo rezervacije, koje mogu biti u različitim terminima i s različitim dužinama boravka. Onda na jednoj od naznačenih rezervacija s desnim klikom otvorimo prozor i odaberemo: Rezervacija.

 

2. Idemo u Plan po kategorijama i kod svake kategorije, za koju želimo praviti rezervacije, upišemo broj soba (levi klik pored oznake kategorije), koje nama trebaju. Onda za svaku kategoriju naznačimo termin rezervacija. Onda na jednom od naznačenih termina s desnim klikom otvorimo prozor i odaberemo: Rezervacija.

Otvori se prozor Rezervacije, gdje možemo unositi podatke.

Bitno je da upišemo ime v polje Grupa (primjer: drsalci CE).

 

Ako smo vse ispravno uradili nas mora program ob kliku na OK pitati sljedeće: Želite li formirati račun mastera grupe ?

           

 

Kliknemo Da i otvori se prozor za "Upute razdiobe". Prvo pod B upišemo ime profila (poduzeće, agencije,... ), koji će naplatiti račun i onda s klikom na dugme Common task (Najčešće upute) odaberete uputu što će naplatiti onaj koji je upisan u podračun B (budite pažljivi da na kraju odabrane upute piše: Groupmaster).

 

Nakon odabrane upute potvrdimo s klikom na dugme Ok, program nas pita za koga važi izvedena akcija: Na koju rezervaciju se odnose promjene.
Ovo će nas program pitati svaki put, kada budemo nešto radili na groupmasterju.Master i članovi grupe Akcija važi za sve članove grupe i master.
Izbor članova Akcija prikaže listu članova grupe na kojoj možete odabrati za koje članove grupe važe upute.
Samo članovi grupe Akcija važi jedino za članove grupe.
Samo master grupe Akcija važi jedino za master.


Spisak svih članova grupe možete vidjeti u Navigator-u od mastera grupe do koga pristupate s klikom na dugme: Članovi grupe.

Dupli klik na jednog člana s liste grupe otvori prozor u kojem možete promijeniti ime.

 

Sve u vezi s grupom uređujemo pomoću GrpAcc s klikom na dugme Članovi grupe.

S duplim klikom na pojedinačnog člana možete dodijeliti ime gosta. Dole možete pomoću dugmadi unositi nove rezervacije v grupu, ili stornirati neke rezervacije iz grupe,...
 

U koliko imaju članovi grupe različno termine boravka važno je, da ima Groupmaster termin boravka za toliko vremena, da može zabilježiti dolazak prvog gosta i odlazak posljednjeg gosta.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

0 Comments

Article is closed for comments.