Follow

Na ekranu gore lijevo treperi crveno svjetlo i čuje se pisak?

Što znači ako treperi crveno svjetlo? 

Kad u gornjem lijevom kutu treperi crveno svjetlo i čuje se zvučni signal, to pokazuje da je došlo do greške u sučelju protela.

Do grešaka dolazi u sučeljima: Posxml (prenos iz POS), sučelje za IDS (online rezervacije), PBX - telefon,....

Klikom na crveno svjetlo otvorit će se prozor sučelja statusa. Duplim klikom na pojedinačnu stavku otvara detaljan opis greške iz koje možete vidjeti zašto je došlo do greške. Ako je netko već izbrisao grešku, ta će se spremiti u Povijest grešaka.

mceclip1.png

Najčešće se pojavljuje greška prilikom dodavanja novih artikala u ugostiteljski program, dodavanju novih načina plaćanja ili dodavanju novih Outleta, za koje nam niste poručili, da im pripremimo mapiranje za u protel. U ovom slučaju, greška izgleda ovako:

U takvom slučaju prijenos iz ugostiteljskog programa potpuno je zaustavljen i dok ne unosimo mapiranje u protel, ništa se neće prenijeti, zbog čega je važno, da nas odmah obavijestimo.

Drugi najčešći uzrok pogreške jest kad s rezervacijskog kanala šalje izmjena za rezervaciju koju ste ručno unijeli u Protel i niste unijeli CRS broja. U tom slučaju dobivate grešku da rezervacije ne može pronaći. U tom slučaju morate rezervaciju obavezna pronaći i ručno unijeti promjene i, naravno, unesite CRS broj, kako bi se osiguralo da se više ne pojavljuje greške:

Kada pogreška ispravte, izbrišite ju i svjetlo će prestati treptati.

Ako sami ne možete ispraviti pogrešku, obratite se našoj službi za korisnike.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.